Kaner Olette Logo - Home
Belgium House - Kaner Olette Architects Belgium House - Kaner Olette Architects Belgium House - Kaner Olette Architects Belgium House - Kaner Olette Architects Belgium House - Kaner Olette Architects Belgium House - Kaner Olette Architects Belgium House - Kaner Olette Architects Belgium House - Kaner Olette Architects
Belgium House 1

The site occupies a high position within a range of hills overlooking The Ourthe’s River valley below. The mostly open plan is articulated around a central courtyard connecting the house with the external heated pool and landscape beyond. All main spaces such as kitchen, living and bedrooms take full advantage of the western and southern orientation while the servant spaces such as bathroom, utility room, entrance hall and garage are located at the back of the plan to provide protection form the eastern and northern exposure.

Sustainability measures have been integrated such as solar PV cells, grey water recycling rain water harvesting, green roof and dual function wood burner.

Client: Private
Photography: David Giles & NS Architects
Publications: Grand Designs / Belgium TV
Collaboration: NS Architects